Megfenyegette és zaklatta nőt a férfi

2015.06.06. 10:36

Zaklatás bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a rendőrség R. Norbert 42 éves budapesti lakos ellen. A Police.hu közleménye szerint a férfi a nőt még 2014-ben, egy Frankfurtból Budapestre tartó járaton fenyegette meg azzal, hogy szerez olyan embereket, akik „elintézik” őt. Ezt követően a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren – annak érdekében, hogy a nőt még jobban megfélemlítse - mutatott neki a telefonjában egy üzenetet, melyben a férfi egyik ismerőse arról írt, hogy a sértettet bántalmazni kell. A nő félelmében a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársaitól kért segítséget, hogy biztonságban eljusson az autójához.

A fentieken túl R. Norbert a sértettnek rendszeresen fenyegető tartalmú üzeneteket írt, valamint telefonon keresztül is zaklatta. Egy alkalommal azt mondta a nőnek, hogy elvágja az ő és barátja torkát is, valamint ha meglátja mással, akkor mindkettőjüket lelövi. A gyanúsított a sértett édesanyjának és barátnőjének is többször utalt arra, hogy a nőnek bántódása fog esni.

A 42 éves férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2014. szeptember 21-én a délelőtti órákban a sértett cégének tulajdonában lévő és Budaörs egyik utcájában parkoló személygépkocsiról eltávolította mindkét forgalmi rendszámot, majd azokat magával vitte. Néhány nappal később azonban a hatósági jelzéseket visszaszerelte az autóra.

Mivel a zaklatónak lőfegyvere is lehetett, ezért a Terrorelhárítás emberei fogták el tavaly novemberben. A férfi ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.