Nagy lábon élt az a szakonyi banda, amelynek a tagjai a napokban közel 300 ezer eurónyi hamis pénzzel buktak le Bécsben. Több száz millió forint értékben voltak autóik, a Szakonyban tartott születésnapi bulikra pedig állítólag Kis Grofót, Mága Zoltánt és Lagzi Lajcsit is meghívták – írta a Kisalföld.

A banda hat emberből, öt magyarból és egy osztrákból állt. A magyarok – két férfi és három nő - egy szakonyi, illetve a falu közelében élő család tagjai voltak. A több mint 292 ezer eurónyi hamis bankót a burgerlandi osztrák férfi egy bécsi kávézóban 150 ezer igazi euróért akarta rásózni egy érdeklődőre, aki azonban a rendőrséghez fordult.

Az összes magyart elfogták

A bejelentőt álruhás nyomozók kísérték el a bécsi Montecuccoli térre megbeszélt találkozóra. Amikor a 37 éves eladó a lakásába vezette, hogy átadja neki a hamis pénzt, a rendőrök elfogták a férfit. Később a magyarok is megérkeztek, hogy elkérjék a részüket a haszonból, ekkor őket is őrizetbe vették. Köztük volt a hamisítás feltételezett kitervelője, egy 43 éves, Bük közelében élő férfi is. Roman Hahslinger, a bécsi rendőrség egyik szóvivője azt mondta, egyelőre nem tudják, hol állították elő a hamis bankjegyeket, a nyomozást azonban az Interpolon keresztül Magyarországra is kiterjesztették. Az euró 2002-es bevezetése óta ez volt a második legnagyobb hamispénz-fogás Ausztriában.

Egyiküknek Kis Grofó írt dalt

A helybéliek szerint a magyar bandatagok elég nagy lábon éltek. Összességében több százmillió forint értékű autóik voltak, fáradalmaikat pedig olyan helyeken pihenték ki, mint Dubaj. Több rongyrázós bulit is tartottak. Egyiküknek például Kis Grófó írt dalt, akit meg is hívtak a Szakonyban tartott születésnapi partira. Mága Zoltán és Lagzi Lajcsi állítólag ugyancsak egy születésnap alkalmából járt náluk.

A YouTube-on egyébként több dal is fent van, amit Kis Grofó egy Roland nevű szakonyi férfinak írt. Ő lehetett a banda egyik tagja.