A 20 éves M. Dávid pólókat tömött a pulóvere alá, hogy pocakosnak tűnjön, amikor februárban apja légpisztolyával rámolt ki egy hajdúszoboszlói élelmiszerboltot. Balszerencséjére a rendőrök kiszúrták a térfigyelő kamera felvételén, hogy eldobott egy csikket, amiből DNS-mintát vettek és beazonosították.

A férfi az álpocak mellett egy símaszkot és kapucnit is viselt a rabláskor, hogy elkerülje a lebukást, de 107 nap után utolérte a végzete.
„Az elkövető klumpát viselt, biztosak voltunk benne, helybeli. A felvételekről kiderült, hogy a tettes balkezes. Láttuk azt is, hogy pár perccel a rablás előtt az utcán, az üzlet közelében elszív egy cigarettát, a csikket pedig eldobja” – idézte fel a Zsaru Magazinnak Balogh Attila őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főnyomozója. Az igazságügyi szakértőnek ebből sikerült kimutatnia a DNS-ét.

A férfi június 4-én a Terrorelhárítási Központ kommandósai fogták el szüleivel közös lakásában. Mint kiderült, egy kampószerűen hajtogatott dróttal szerezte meg annak a szerkénynek a kulcsait, amiben apja a légpisztolyt tartotta. A rablás után pedig elégette a ruháit. A férfival szemben a rablás miatt eljárást indult, jelenleg előzetes letartóztatásban van.