Még mindig hódít az a csalási forma, amikor fiatalok idősebb embereket hívnak fel, az unokáiknak adják ki magukat, majd elmondják, hogy nagy bajba kerültek és egy barátjuk meglátogatná a nagyit/nagypapát, hogy pénzt vegyen át tőle.

A Police.hu ma számolt be arról, hogy eljárást folytat R. Nikoletta, 19 éves budapesti lakos ellen csalás vétség elkövetésének alapozott gyanúja miatt. Mégpedig azért, mert a nő június 9-én este telefonált a sértettnek, és az unokájának adta ki magát. Közölte, hogy pénzre van szüksége, mert tartozását nem tudja kifizetni és a hitelezői életveszélyesen megfenyegették.

Az idős hölgy fél óra elteltével több százezer forintot és aranyékszereket adott át az unoka állítólagos barátnőjének. Másnap fél nyolc körül az álunoka újból felhívta a sértettet és ismételten a tartozására hivatkozva pénzt kért, viszont ekkor már több millió forintra volt szüksége. Az asszony ekkor már a hozzátartozóival is beszélt és megtudta, hogy unokája egész éjszaka otthon volt a szüleivel. Ezután értesítette a rendőrséget. A pénz átadására a sértett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársaival együtt érkezett, akik a helyszínen elfogták a csalót.

Mit tehet?

Gyanús esetekben cselekedjen az asszonyhoz hasonlóan és hívja fel a telefonáló egyik hozzátartozóját és érdeklődjön annak hollétéről.