Egy anya és két gyermeke szörnyű kínok között vesztette életét, amikor 2009. augusztus 15-én az egy emelettel lejjebb felcsapó tűz továbbterjedt az otthonukra az avasi panelházban. A bíróság szeptemberben dönthet róla, hogy az alsó szomszéd felelős -e a halálukért.

„Hárman vagyunk... már alig kapunk levegőt!” – kérte a tűzoltók segítségét a telefonban a kétségbeesett anya, de akkor már késő volt. Sem az ajtóhoz, sem az ablakhoz nem tudtak eljutni, a lángok teljesen körülzárták őket hetedik emeleti otthonukban. A 39 éves Sz. Evelin és a 13 éves Viktor a helyszínen életét vesztette, a 16 éves Gréta pedig két nappal később a kórházban halt meg.

A tragédiát követően felmerült, hogy a tűz a szakszerűtlen szigetelés miatt terjedt tovább a hatodik emeletről, de az elsőfokú bíróság felmentette a panelház felújítását végző cég munkatársait, és csak az alsó szomszéd felelősségét állapította meg. N. B.-nét közveszélyokozás és segítségnyújtás elmulasztása miatt ítélték négy év börtönbüntetésre. Az asszony ugyanis nem szólt a tűzoltóknak és a szomszédoknak, hogy kigyulladt a lakása, csak nyitva hagyta az ajtót és elsétált. 

Az ügyben hétfőn hirdetett volna ítéletet a Miskolci Törvényszék, de a bíróság szakértőket rendelt ki, ezért a tárgyalást szeptember 22-re napolták el.