A Crime Feed készített egy összeállítást a történelem legdurvább sorozatgyilkosairól, illetve azokról az emberekről, akik túlélték ezeknek a valódi szörnyeknek a támadásait.

Találkozás Sátánnal

Richard Ramirez egy sátánista sorozatgyilkos volt, az áldozatait megcsonkította, a tetthelyeken mindenféle sátánista szimbólumokat hagyott maga után, tetteit sosem bánta meg. Nem tudni, hogy pontosan hány embert ölt meg, de 1988-ban 13 rendbeli gyilkosságért ítélték halálra.

Csak néhányan élték túl a támadásait, közülük az egyik a 16 éves Whitney Bennett volt. Ramirez 1985 júliusában betört Bennettékhez, ahol Whitney Bennettet egy kerékkulccsal fejbe verte, majd egy telefonzsinórral fojtogatni kezdte.

Bennett mázlija az volt, hogy a telefonzsinór fojtogatás közben szikrázni kezdett, amit a sátánista Ramirez Isten közbeavatkozásának értékelt, és nagyon megijedt, különösen akkor, amikor látta, hogy az addig szinte eszméletlen Bennett kezdett magához térni.

Elmenekült a helyszínről, de hátrahagyott néhány nyomot, például egy véres lábnyomot, valamint a kerékkulcsot. Bennett túlélte a támadást, de 478 öltéssel kellett összevarrni a fejét.

Az életmentő cinkos

Dean Corll a 70-es évek elején Houstonban legalább 28 fiút rabolt el, kínzott, erőszakolt, majd gyilkolt meg két fiatalkorú társával, David Brooksszal és Elmer Wayne Henley Jr-ral. A kora legdurvább sorozatgyilkosa volt a csak Cukros bácsiként emlegett férfi, a fiatal cinkosai segítettek neki becserkészni az áldozatokat.

Az egyik tettestársa, Elmer Wayne Henley Jr. egyik este 1973 augusztusában egy leendő áldozattal piált, amikor úgy döntött a leendő áldozattal, hogy elmegy meglátogatni az egyik barátját, a 15 éves Rhonda Williamset. A lányt a részeg apja durván megverte, ezért Henley segített neki megszökni otthonról, hogy meghúzza magát valahol, amíg az apja kijózanodik.

A sorozatgyilkos Corll házába vitte a lányt. Amikor Corll meglátta, hogy egy lány van a házában, akkor teljesen begőzölt, leitatta a három fiatalt, majd amikor elájultak, akkor megkötözte őket. Mindhármukat meg akarta ölni, de amikor Henley felébredt, meggyőzte Corllt, hogy őt ne ölje meg, segít neki a gyilkosságokban. Ezután egy filmekbe illő szabadítási jelenetben Henley megölte Corllt.

Williamset eredetileg a gyilkosok társának hitte a rendőrség, annyira jóban volt Henleyvel, sőt a hírek szerint a mai napig jóban vannak.

túlélni a zodiákust

A XX. század talán legismertebb sorozatgyilkosa a Zodiákus gyilkosként ismert férfi, aki a 60-es évek elejétől kezdve több embert megölt, a személyazonossága sosem derült ki, a mai napig nem sikerült elfogni, vagy a földi maradványait megtalálni.

Bryan Hartnell a barátnőjével, Cecelia Ann Sheparddel volt éjszakai autózáson San Francisco közelében, amikor megálltak a Berrysea tónál. Ekkor ment oda a kocsijukhoz egy kapucnit viselő férfi, aki pisztollyal kiparancsolta őket az autóból. A támadó a földön fekvő fiatalokat többször megszúrta, majd elmenekült. Shepard látta az arcát, a rendőrségnek tudott is leírást adni, majd másnap meghalt a kórházban. A barátja nyolc késszúrást kapott a hátába, ő túlélte a támadást, viszont nem látta a támadó arcát.

A green river-i sorozatgyilkos megússza a letartóztatást

A Green River-i sorozatgyilkosként emlegetett autófényező, Gary Ridgway a legtöbb áldozatot szedő amerikai sorozatgyilkos, ami az áldozatok hivatalos számát illeti. Összesen 49 gyilkosságot vallott be a 80-as, 90-es években tevékenykedő gyilkos, de egyes feltételezések szerint ez a szám akár a duplája is lehet.

Ridgway drogfüggő prostikat, illetve más, a társadalom peremén élő nőket ölt, ezért nem tudni, hogy milyen gyilkosságok tartozhattak hozzá.

Rebecca Garde 1982-ben egyik este hazafele sétált a telemarketinges munkájából, amikor egy autó lassított mellette. Eléggé esett az eső, Garde-nak pedig még sokat kellett volna gyalogolnia az éjszakában, ezért üzletet ajánlott a fickónak.

Egy fuvarért és húsz dollárért cserébe szexuális szolgáltatást nyújt neki. Akkoriban 20 dollár viszonylag sok pénz volt a nőnek, ami különösen jól jött volna neki, hogy vegyen belőle némi füvet.

Egy erdős területre hajtottak Seattle határában, ahol Ridgway fojtogatni kezdte Gardét. A nő el tudott menekülni, de nagyon sokáig nem mert szólni a rendőröknek, mert szégyellte, hogy alkalmilag kurválkodott, és hogy kábítószerhasználó volt. Végül 1984-ben mondta csak el a rendőröknek, hogy mi történt vele. Ridgwayt csak 2001-ben tudták letartóztatni.

Gyilkosság a leányszövetségben

Talán még a Zodiákus gyilkosnál is ismertebb sorozatgyilkos volt Ted Bundy, aki szerte az USA-ban legalább 30 nőt ölt meg. Többször is sikerült elkapni, sőt 1978-ban még el is ítélték, de Bundy megszökött. Sőt, a szökése alatt is gyilkolt.

1979 januárjában betört egy floridai egyetemi leányszövetség klubházába. A diákok nagy része egy buliban volt, de néhányan a szálláson maradtak.

Bundy, aki akkoriban álnéven élt, három lányt ölt meg aznap este úgy, hogy a házban alvó körülbelül 30 további lány közül senki sem hallotta meg. Egy áldozata, Kathy Kleiner csodával határos módon túlélte a támadást, eltört az állkapocscsontja, és durva szúrt sebet kapott a vállára. A rendőrök végül csak egy hónappal később, további gyilkosságok elkövetése után kapták el ismét.

Bundyt szinte napra pontosan tíz évvel a Chi Omegában elkövetett gyilkosságok után tíz évvel végezték ki.