Kilenc embert mészároltak le egy dél-karolinai templomban

2015.06.18. 10:59

A fegyveres támadó szerdán este az imádság közben kezdett lövöldözni a főleg a színes bőrű lakosság körében népszerű charlestoni templomban. Összesen kilenc embert mészárolt le. A gyilkos egy 21 év körüli fehér férfi lehet.

A CNN szerint a templomban több holttest hever, de az áldozatokat egyelőre nem azonosították. Egy New York-i polgárjogi vezető, Al Sharpton lelkész viszont kiírta a Twitterre, hogy a lövöldözésben a templom papja, Clementa Pinckney is életét vesztette, aki egyébként Dél-Karolina törvényhozásának a szenátora is volt. Az áldozatuk közül nyolcan a helyszínen haltak meg. Két embert kórházba szállítottak, de egyiküket már nem tudták megmenteni.

A rendőrség szerint a gyilkos egy 21 év körüli szőke hajú fehér férfi lehet, aki farmert, melegítőfelsőt és bakancsot viselt. A lövöldöző állítólag szándékosan hagyott életben egy nőt, hogy elmondhassa, mi történt. A túlélő szerint a férfi a templom előtt ücsörgött a mészárlás előtt. A hatóságok hajtóvadászatot indítottak a gyilkos után, akinek a keresésébe az FBI nyomozói és különleges alakulatok tagjai is bekapcsolódtak.

Joe Riley charlestoni polgármester „gyűlöletből elkövetett bűnténynek” nevezte a mészárlást, hiszen szerinte kizárólag gyűlölet vezérelheti azt, aki imádkozó emberekre nyit tüzet egy templomban.