A 47 éves férfi 2012 januárjában tűnt el munkahelyéről, holttestét 19 nappal később találták meg egy cefretároló aknában. A gyilkossággal kollégáját gyanúsították, de az illetőt felmentette a bíróság. Ennek alapján a tettes még szabadlábon lehet – írta a feol.hu.

A gyilkos azután dobta bele a holttestet a vaskoronggal lefedett cefratartó aknába, hogy leszúrta a pálinkafőzőt. A rendőrség az ügyben váli kollégáját gyanúsította meg, de a Fejér Megyei Főügyészség a bizonyítékok hiányában tavaly megszüntette vele szemben az eljárást. Az áldozat családja nem nyugodott bele a döntésbe, pótmagánvádas pert indítottak. 

A bíróság az eljárás során többek között vegyész és DNS-szakértőt is meghallgatott. Szerintük a 3 százalékos szeszfőzdei maradékban úszó holttest testnedveiben közel 3 ezrelékes volt az alkoholszint. A szakértők ugyan megállapították, hogy az áldozat 2-3 órával a halála előtt nem evett semmit, de azt ők sem tudták megmondani, hogy pontosan mikor halt meg. Egy másik szakértő szerint a vádlottól származó DNS­-t csak egy nyugtán találták meg, az viszont nem derült ki, hogyan került oda.

A magánvádas eljárásban a kollégát végül felmentették, ami azt is jelentheti, hogy a gyilkos még szabadon kószál. A család jelenleg az írásos ítéletre vár, utána döntenek arról, hogy mit lépjenek.