A Bors szerint Jao Kao-peng elvihette magával a 19 éves lány méregdrága mobilját, amin a szexfotói lehetettek. Ha a kínai hatóságok megtalálják a férfit, valószínűleg  nem adják ki Magyarországnak, hanem kivégzik.

A lap úgy tudja, az Akácfa utcai lakásában meggyilkolt prostituáltnak több telefonja is volt. A rendőrség által lefoglalt ócska, régi darab mellett egy méregdrága csúcskészülékkel is rendelkezett. Ezzel tartotta a kapcsolatot kuncsaftjaival, és a szexfotók is ezen lehettek. Tarjányi Péter biztonsági szakértő szerint a mobil talán a gyilkosnál lehet. Ezt támasztja alá az is, hogy az Interpol nemcsak gyilkosság, hanem kifosztás miatt is keresi a kínai Jao Kao-penget.

„A hazájában bujkáló gyanúsítottnak egy perc nyugta sem lehet, biztos vagyok benne, hogy még a nyáron levadásszák a kínai hatóságok. Szégyent hozott a hazájára, ez nem játék arrafelé. Ha elfogják, biztosan nem adják ki Magyarországnak, hanem maguk tesznek igazságot. Valószínűleg elítélik és kivégzik.” - vélekedett Tarjányi Péter.