A 47 éves férfi és 32 éves élettársa embertelen körülmények között nevelt hat gyermeket Esztergomban. Az egyik kisfiú például beleesett a tűzbe, és megégett, mert felügyelet nélkül hagyták. A párral szemben kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség - írta a kemma.hu.

Az élettársak esztergomi házában szörnyű körülmények uralkodtak. A fürdőszobát nem lehetett használni, vécé pedig egyáltalán nem volt. A gyerkőcök az udvaron, a szemét között játszottak.

„A kiskorúak ruházata hiányos, elhanyagolt, piszkos volt, a ruhákat nem mosták ki, a gyerekeket nem fürdették, a tetveket hajukból nem irtották ki, nem gondoskodtak játékokról, mesekönyvről, nem alkalmazták a legalapvetőbb nevelési módszereket” – mondta el a lapnak dr. Reszl Ildikó főügyész.

Amikor felügyelet nélkül hagyták a gyerekeket, az egyik kisfiú beleesett az udvaron rakott tűzbe, és égési sérüléseket szenvedett. Többször előfordult az is, hogy a testvérek konyhakéssel, tapétavágóval és csavarhúzóval játszottak a lakásban, de ezt egyik szülő sem akadályozta meg.

A gyámhivatal a történtek miatt átmeneti nevelésbe vette, majd nevelőszülőknél helyezte el a gyerekeket.