A vád szerint szexuális erőszakot követett el 4, 8 és 10 éves unokáin egy nagyapa, aki az anya halálát követően kapta meg a gyerekek gyámságát. A bizarr ügyet csütörtökön a Nyíregyházi Törvényszék kezdték el tárgyalni.

A vádirat alapján D. M. Gy. nemcsak „szexuális cselekményekre” kényszerítette unokáit, hanem rendszeresen bántalmazta is őket. A gyerekeket nem mosdatta és tisztálkodási szerekről sem gondoskodott, ezért tetvesek lettek. Télen is kinőtt, koszos, büdös és hiányos ruházatban jártak iskolába. A két fiút ráadásul alkohollal itatta és rászoktatta a cigarettára.

Az ügyészség a nagypapát három rendbeli nevelése alatt álló 18. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettével és öt rendbeli kiskorú veszélyeztetés bűntettével vádolja.

Az ügyet csütörtökön zárt ajtók mögött kezdte tárgyalni a Nyíregyházi Törvényszék. Miután ismertették a vádat, a bíróság meghallgatta a vádlottat és a tanúkat. Mivel a férfi meglehetősen zavarosan kommunikál, elmeszakértői bizonyítást rendeltek el. A következő tárgyalást októberre tűzték ki.