Támadás történt pénteken 10 óra körül egy gyárban, a franciaországi Lyon közelében, ahol lefejeztek egy embert és robbantottak is – írja a BBC. A francia miniszterelnök szerint egyértelműen terrorakcióról van szó. Erre utal az is, hogy a hatóságok egy iszlamista zászlót találtak a helyszínen. A támadásban a legfrissebb hírek szerint ketten sérültek meg. 

A Le Figaro szerint egy támadó volt, aki kezében egy iszlamista zászlóval lépett be a Saint-Quentin-Fallavier-ben található üzembe, majd pedig több gázpalackot is felrobbantott, mielőtt elfogták. A Le Monde szerint viszont ketten törtek be autóval az gyár területére, majd nekihajtottak a gázpalackoknak, amik berobbantak. A kisteherautó egyik utasa állítólag őrt állt a kapunál. 

Az Air Products nevű ipari gázzal foglalkozó cég udvarán francia sajtóinformációk szerint egy lefejezett embert találtak. Az AFP úgy tudja, az áldozat fejét - amit arab feliratok borítottak - a testétől több méterre egy kerítésre akasztották fel. A cég közleménye szerint a férfi nem az alkalmazottjuk volt. Az üzemből körülbelül 40 embert menekítettek ki. A sérültek között lehet az egyik tamadó is. 

Úgy tudni, az elfogott támadó azt mondta, hogy a merényletet az Iszlám Állam nevében követte el. A 30 év körüli férfit már ismerték a biztonsági szolgálatok. 

A belügyminiszter Bernard Cazeneuve a helyszínre sietett, ahová Párizsból antiterrorista rendőrségi egységeket is kivezényeltek. Az éppen Brüsszelben tartózkodó Manuel Valls miniszterelnök pedig megemelte a készültségi fokozatot az esetleges további támadások miatt. Szerinte egyértelműen terrortámadás történt.