Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla hétfőn azt a két férfit és egy nőt, akik éveken át brutális kegyetlenséggel kínoztak egy 25 éves lányt Battonyán, majd miután belehalt sérüléseibe, elásták a holttestét.

A három vádlott, M. Zoltán, Sz-né K. Adrienn és Sz. Zoltán 2007-ben kezdte el módszeresen kínozni a battonyai házban velük élő B. Rékát. Testén és arcán cigicsikkeket nyomtak el, fogait és körmeit fogóval kitépték, a lábujjait fogóval eltörték, vizes testét pedig izomstimulálóval rázták meg. A lány annyira elgyengült, hogy 2010. június 16-án elhunyt. Holttestét ezután a ház udvarán ásták el. B. Réka földi maradványait egy évvel később, 2011 októberében találták meg a rendőrök.

A kínzások egy részét K. Adrienn akkor 13 éves lánya, Cintia is látta, akinek azt mondták a szülei, hogy B. Réka elhagyta őket, de a gyerek ezt nem hitte el, és levelet írt a rendőrségnek, amiben beszámolt a történtekről. A gyilkossággal először az apát, M. Zoltánt gyanúsították meg, hamarosan azonban kiderült, hogy a lány életének kioltásában az anya és élettársa is részt vettek. 

A táblabíróság a vádlottakat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek. Az ítélőtábla – az elsőfokú bíróság ítéletét súlyosítva – a 39 éves elsőrendű vádlott esetében kizárta a feltételes szabadság lehetőségét. A 37 éves másodrendű vádlott 32, míg felesége, a szintén 37 éves harmadrendű vádlott legkorábban 35 év után hagyhatja el a fegyházat.