A taktaharkányi L. Gy. több alkalommal veréssel, illetve egy esetben késsel kényszerítette rá a 7 éves gyereket, hogy a kedvére tegyen. A férfit a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön 10 év fegyházbüntetésre ítélte.

A bíróság szerint L. Gy. az élettársával közösen nevelte öt kiskorú gyermeküket Taktaharkányban. A pár kapcsolata azonban idővel megromlott, így az asszony több alkalommal is elköltözött otthonról. Ilyenkor néha magával vitte gyermekeiket is, néha pedig a férfira hagyta őket. Ez történt 2013 májusában is, amikor a három kisebb gyerek ment vele, míg a két nagyobb, 5 és 7 éves kislány az apjuknál maradt. L. Gy. ekkor kényszerítette rá az idősebb lányt, hogy „nemi vágyát felkeltse és kielégítse.”

A férfival szemben – aki tagadta, hogy bűnös lenne – szexuális erőszak bűntette miatt emeltek vádat. A Debreceni Ítélőtábla csütörtökön a Miskolci Törvényszék első fokú ítéletét helyben hagyva 10 év fegyházbüntetésre ítélte. L. Gy. legkorábban büntetése háromnegyed részének kitöltése után szabadulhat feltételesen.