Lenyúltak egy kamionnyi BlackBerry telefont

2015.07.02. 13:13

A négy férfi 2012 szeptemberében filmbe illő módon lovasította meg a 900 millió forint értékű szállítmányt. Rendőri intézkedést színlelve állították meg a kamiont Vecsés külterületén, majd egy XVIII. kerületi telephelyre vitték, hogy a több raklapnyi mobilt átpakolják egy másik teherautóba. Az ügyet csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalta.

A 30 éves K. Pál, a 27 éves K. Péter, a 32 éves M. Henrik és a 46 éves P. István fegyverrel fenyegette meg a két kamionsofőrt, akiket elvittek Ócsa erdős részére, majd megkötözve magukra hagytak. A vádirat szerint a 900 millió forint értékű szállítmányt már átpakolták a másik teherautóba, amikor a rendőrök a vecsési és üllői polgárőrök segítségével rajtuk ütöttek a XVIII. kerületi Lakatos utcában.

A négy férfival szemben különösen jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt emeltek vádat. Koszta János sajtószóvivő szerint csütörtökön tanúkat hallgattak meg a Budapest Környéki Törvényszéken. A következő tárgyalást szeptemberre tűzték ki. Azt egyelőre a szóvivő sem tudta megmondani, hogy ítélet mikor várható.