A 35 éves tuscaloosai férfi pénteken egy közeli erdőbe menekült a rendőrök elől, akik végül a nyomába értek és paprikaspray-vel fújták le. Amikor kihozták az erdőből, Anthony Dewayne Ware már nem tudott rendesen lélegezni és összeesett, a kórházban pedig már nem tudták megmenteni az életét - írja a Huffington Post. A kerületi ügyész szerint a rendőrök megpróbáltak segíteni rajta, az egyikük mesterséges lélegeztetéssel és szívmasszázzsal is próbálkozott. Az ügyben természetesen vizsgálat indult,  de hat tiszt közül senkit nem függesztenek fel a nyomozás idejére, és amint megvan az eredmény, nyilvánosságra hozzák a rendőrségi kamerák felvételeit. 
Anthony Dewayne Ware egyébként körözés alatt állt, és a rendőrök azután eredtek a nyomába, miután valaki szólt, hogy látta a férfit egy lakás előtt ácsorogni.

Az Egyesült Államokban az ilyen és ehhez hasonló ügyek miatt egyre kiélezetebb a helyzet, tavasszal Clevelandban például zavargások törtek ki, miután  felmentettek egy fehér rendőrt, aki korábban túlzott erőt alkalmazva lelőtt egy fegyvertelen fekete férfit.