A 16 éves Autumn Veatch mostoha-nagyszüleivel egy kisrepülőgéppel utazott a washingtoni , ám a gép váratlanul eltűnt a hegyes terepen, írja a King5.

Mint később kiderült, a repülő lezuhant, és egyelőre úgy tűnik, egyedül a fiatal lány élte túl a szerencsétlenséget. A tini napokon át bolyongott az erdőben, mire kiért egy útra, ahogy egy autós felvette. 

Azonnal a brewsteri kórházba vittét, ott derült ki, hogy a már egy ideje keresett gép egyik utasa. A történtek ellenére szinte hihetetlenül jó állapotban került orvosi felügyelet alá, mindössze kicsit zavart, dehidratált és kimerült volt.

Apja, David Veatch szerint lányának az is segíthetett a túlélésben, hogy sokat nézték a különbőző túlélő műsorokat a tévében, így onnan biztosan emlékezett néhány tippre.

„Az elbeszélése szerint vízelfolyásokat követett, majd igyekezett abba az irámyba haladni, ami felé a patakok és folyók egyre szélesebbé váltak. Amikor meglátott egy hidat, akkor már tudta, hogy ott jön majd segítség" – összegezte Autumn Veatch beszámolóját annak a boltnak az alkalmazottja, ahova az autós bevitte a lányt, hogy telefonon hívjanak segítséget. Szerinte a környéket ismeretében szinte csoda, hogy a tini élve megúszta a dolgot.

Annál is inkább, mert Veatch emlékei szerint a repülőgép nemcsak egyszerűen lezuhant, hanem rossz látási viszonyok miatt egy hegynek csapódott.