Az aszódi Ilonka a múlt hét kedden indult sétálni a közeli kiserdőbe, de valószínűleg elesett, és az ösvényről a bokrok alá gurult. Ezután öt napig feküdt magatehetetlenül a földön. A Blikk szerint már csak órái lehettek hátra, amikor a Brno nevű mentőkutya egy órás keresés után megtalálta, ezzel megmentve az életét.

„Ahhoz már túl sok idő telt el, hogy a csapat szagminta alapján keresse az eltűnt asszonyt. Miután átkutattuk az idős nő otthonát, a kutyákkal elindultunk azon az erdei úton, ahol sétálni szokott. Brno és Nitro úgynevezett légszimattal dolgozott. Ilyenkor óriási területeket futnak be, és amint emberszagot éreznek, egyre jobban pontosítják helyzetüket, és jeleznek gazdáiknak.” - mondta el a lapnak Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője, akitől múlt szombat délelőtt kértek segítséget a váci rendőrök.

Brno, a keverék mentőkutya alig egy óra kutatás után bukkant rá a teljesen kimerült és kiszáradt asszonyra, akinek már csak órái lehettek hátra. Bár az idős nőhöz azonnal segítséget hívtak, a mentők csak a tűzoltókkal együtt tudták kicipelni őt az erődőből. Ilonka az egész mentőakcióból csak annyira emlékezett, hogy legurult az ösvényen. Ennél többet nem is szeretett volna mondani.