A fiatal nőt a múlt hét pénteken a vonat vécéjében támadta meg a 21 éves V. Benjamin. Elszakította a ruháját és megpróbálta megerőszakolni. A nő ellenállt neki, mire a férfi fojtogatni kezdte, majd többször beleverte a fejét a mosdó falába – számolt be a police.hu.

A férfi Vecsés állomáshoz közeledve tett le az erőszakról. Inkább elvette a támadás miatt könnyű sérüléseket szenvedő nő táskáját, majd a benne lévő iratokkal, mobiltelefonnal, illetve készpénzzel kereket oldott. A férfit kedden monorierdei otthonában fogták el a rendőrök. V. Benjaminnal szemben rablás és szexuális erőszak kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség előzetes letartóztatását indítványozta.

A szegedi vonaton nem ez volt az első ilyen eset. Július 5-én egy szerb férfi szintén a szerelvény vécéjében kényszerített szexre egy kecskeméti nőt.

A Velvet kíváncsi volt, hogy ilyen helyzetben mit tehet a kalauz, illetve hogy a MÁV-nál terveznek-e valamilyen intézkedést a hasonló esetek visszaszorítása érdekében, ezért megkérdeztük a Kommunikációs Igazgatóságot. Amint megjön válaszuk, frissítjük posztunkat.