A rendőrök a múlt hét hétfőn nagy erőkkel vonultak ki Vác külterületére, ahol a Vác Online információi szerint egy eltűntet kerestek, de nem akadtak a nyomára. Egy bejelentést követően aztán újra kivonultak az erdőbe, ahol egy emberfejet találtak. 

A Velvetnek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az orvosszakértő elsődleges véleménye az idegenkezűséget kizárta, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Ez elég furcsa, hiszen közigazgatási eljárást akkor szoktak indítani, amikor valaki öngyilkos lesz. De akkor mi történhetett? Az illető saját magának csak nem vághatta le a fejét. A megoldás az lehet, hogy felakasztotta magát.

„Ha már előrehaladott volt a bomlás, az akasztás következtében külső tényezők nélkül is elválhatott a testtől a fej. A folyamatot a törzs súlya is felgyorsíthatta, illetve a nagy melegnek is szerepe lehetett benne. Ilyenkor az is megesik, hogy ragadozók, például rókák esznek a holttestből. Elképzelhető, hogy a többi maradványát elvonszolták valahova. A pontosabb magyarázathoz látni kéne a holttestet és a helyszínt” – mondta el kérdésünkre Dr. Mágori Krisztina igazságügyi orvosszakértő.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.