Egy 58 éves férfi csütörtökön este válogatás nélkül kezdett tüzelni a nézőkre a Louisiana állambeli Lafayette egyik mozijában. A CNN szerint az ámokfutó két embert megölt, kilenc másikat pedig megsebesített, majd magával is végzett.

A Gran Theater mozi egyik termében több mint százan nézték a Kész katasztrófa című vígjátékot, amikor az 58 éves fehér férfi egyszer csak felállt a székéből és lövöldözni kezdett. A teremben hatalmas pánik tört ki, a nézők szó szerint az életükért futottak. Köztük volt két tanár is, akik igazi hősként viselkedtek. A támadó az egyikükre tüzelt, de társa a golyó elé vetette magát, ezért az a feje helyett csak a nő lábát találta el. A sebesült tanár ezután a fájdalommal nem törődve elvergődött a tűzriasztóig, majd megnyomta a gombot, hogy figyelmeztesse a többi nézőt a veszélyre.

„Láttam a vérző lábú embereket, akiket meglőttek. Mondtam is magamnak: olyan, mintha egy filmben lennénk.” - idézte fel később Paige Bearb, az egyik szemtanú.

A rendőrség közlése szerint a magányos elkövetőt már azonosították, de kilétét még nem hozták nyilvánosságra. A férfi kocsiját a mozi parkolójában találták meg. Átvizsgálása során egy gyanús csomagra bukkantak, amit a tűzszerészek megsemmisítettek. Egyelőre nem tudni, hogy az ámokfutót mi motiválta. A nyomozásba az FBI is beszállt.