„Csak poén volt.” – ezzel védekezett az a 29 éves helybéli, aki egy makói lakás kifosztása után egy lenyúlt serpenyővel a kezével bukott le a ház előtti állványzaton ácsorogva – derül ki a police.hu híréből. Az MTI úgy tudja, hogy az illető a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom makói elnöke volt.

A rendőrséget a Deák Ferenc utcai lakás tulajdonosa értesítette. Vasárnap hajnalban ugyanis arra ébredt, hogy gyanús hangok jönnek az állványzat irányából. Miután követte a zajok forrását, legnagyobb meglepetésére egy férfival találta szembe magát, aki a serpenyőjét tartotta a kezében. A tulajdonos felelősségre vonta a tolvajt, ami olyan hatásosnak bizonyult, hogy az illető az ablakon keresztül vissszadta az edényt. Ekkor hangzott el az a meglehetősen gyenge lábakon álló védekezés a részéről, hogy mindez "csak poén volt." Főleg annak fényében, hogy a lakásból némi készpénznek és egy Zsolnay porcelánnak is lába kélt. 

A makói rendőrök még az esti órákban azonosították és őrizetbe vették a lopással gyanúsított T. Csabát. A 29 éves helybéli férfi részben beismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Az MTI információja szerint a gyanúsított a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom makói elnöke és a radikális szervezet országos vezetőségi tagja, aki garázdaság miatt már volt büntetve, 2011 decemberében pedig a Csongrád Megyei Bíróság jogerősen két év – öt évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.