Az ismeretlen férfi július 14-én este lopott el egy pénztárcát, ami tulajdonosa táskájából esett ki a tatabányai Erdész utca egyik üzletének bejárata előtt – számolt be a police.hu. A Civil Körözési Rendszer szerint a tolvaj áldozata egy anyuka volt, akinek a tárcájában a beteg kisfiának műtétjére szánt pénz volt.

„Több százezer forintnak megfelelő összeg volt, ami nagyon hiányzik a családnak. Az ügyben a család ezúton szeretné a közösség segítségét kérni az elkövető felkutatásában. A rendőrségi feljelentés már megtörtént az ügyben, folyamatban van a büntetőeljárás is.” – írták az oldalon.

A Tatabányai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a fényképeken látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. Bejelentés tehető továbbá a 34/517-777-es telefonszámon.