„Mindenki irigykedhet, megfogtuk Dougies melleit” - írta Instagramra egy pennsylvaniai diák még májusban egy kép mellé, amin az volt látható, hogy egy szőke hajú, hülye grimaszt vágó nő mellét fogja két gyerek.

Nem sokkal később kiderült, hogy egy Amy Douglas nevű tanárról van szó, aki Rochester környékén tanít egy iskolában. Hiába vették le a posztolt képet elég gyorsan a diákok, hamar körbefutott, és komoly nyomozás kezdődött az ügyben - írja a Beaver Countian.

A kép ma már csal megvágott formájában kering az interneten, ezen néhány részlet nem látható, például az, hogy a tanárnő mellét két diák fogja egy-egy kézzel, hogy a két diák lány, és hogy mindhárman estélyiben vannak.

Ebből és a májusi feltöltésből arra következtettek, hogy a fotó a végzősök bálján készült. Azóta annyi kiderült, hogy végzős diákokról volt szó, akik már el is ballagtak az iskolából.

Nem tudni, hogy mi lesz a tanárnő sorsa, az biztos, hogy hivatalból nyomozás indult a viselkedése miatt, de egyelőre sem ő, sem az érintett, de eddig meg nem nevezett iskola nem reagált a történtekre. Douglasről annyit tudni még, hogy a végzősök bálján ő volt az egyik szervező, de ami neki még kellemetlenebb, az egyik felügyelő is.

„A képen látható viselkedés nem az a viselkedés, amit elvárunk a munkatársainktól. Az egy személyzeti ügy, úgyhogy annál többet nem tudok mondani, mint hogy vizsgáljuk a történteket” - mondta a lapnak a rochesteri iskolák tanfelügyelője, Jane Bovalino.

A környékbeliek is jól kiakadtak a tanárnőre, a CBS Localnak megszólalók felháborítónak és gusztustalannak tartják a tanárnő viselkedését. De talán a legjobb komment Facebookon érkezett. Egy anyuka azt írta, hogy az ő gyerekét is Amy Douglas tanította, a posztjából kiderül, hogy valószínűleg egy rajz- és biológia tanárról van szó, merthogy a gyerekével történt, szerinte felháborító dolgok Douglas ezen óráin voltak. Egy rajzórán azt mondta a panaszkodó nő lányának, hogy nyugodtan elégítse ki orálisan a fiúját, nem fog tőle teherbe esni. Egy biológia órán pedig azt, hogy hoz majd banánt és óvszert, és megmutatja a diákoknak, hogyan kell helyesen felhúzni a gumit. Az anyuka ezután bepanaszolta a szabadelvű tanárnőt az igazgatónál, de miután válasz nélkül maradt, inkább kivette a gyerekét az iskolából.