A győri fürdő egyik alkalmazottja 2013 szeptemberében sósavat öntött a vízadagoló tartályban lévő kénsavhoz, ami azért nem volt túl jó ötlet, mert a két vegyszer keveredéséből mérgező hatású klórgáz képződött, ami a fürdőtérbe jutva 11 embernek okozott mérgezést. A 41 éves férfival szemben most vádat emelt az ügyészség.

A vádirat szerint az alkalmazott észlelte, hogy megemelkedett az élménymedence vízének pH értéke, de a csökkentésére szolgáló kénsav tartalmú vegyszer éppen elfogyott a fürdőben, ezért felhívta a főnökét, aki azt javasolta, hogy használjon helyette sósavat. A bökkenő csak az volt, hogy mielőtt beleöntötte az anyagot a tartályba, nem ellenőrizte, hogy az üres-e. Pedig nem ártott volna, mert maradt benne a kénsavból, ami a sósavval keveredve klórgázt hozott létre, és a szellőzőrendszeren keresztül az élményfürdő zárt légterébe került. A szivárgás miatt 11 ember lett rosszul, köztük 5 gyerek is.

A férfival szemben a Győri Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondtalan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat.