Az illetőt úgy hívják, hogy Victor Twartz, és ő nem is tudott róla, hogy drogcsempész, egészen addig, amíg a Sydney-i repülőtéren 27 szappanos dobozba rejtve 4,5 kiló kokaint találtak a táskájában. A 91 éves szájsebész a Daily Mail szerint Indiában vakációzott, ahol az interneten megismert „barátaitól” kapta a csomagot.

SCAM ALERT: Don’t let this happen to you. Together with the Australian Federal Police, we are warning travellers to...

Posted by Australian Border Force on Monday, August 10, 2015

A rendőrök már elutazása előtt figyelmeztették a bácsit, hogy nem a legjobb emberekkel cimborál, de ő nem hallgatott rájuk, aminek az lett a vége, hogy jól átverték. A szájsebész július 8-án bukott meg a repülőtéren, amikor hazaérkezett Újdelhiből. A szappanba rejtett drogon ő is eléggé meglepődött, mert az új barátai azt mondták neki, hogy a csomagban ajándékok vannak, ezért próbált jó fej lenni, és bevállalta, hogy elhozza nekik. 

A hatóságok szerint a 4,5 kiló kokó utcai értéke eléri az 1,3 millió dollárt, és ez már kereskedelmi mennyiségnek számít, így az orvos akár életfogytiglan tartó börtönt is kaphat. A tárgyalása október 8-án lesz, addig szabadlábon védekezhet.

Az ausztrál hatóságok az eset kapcsán felhívták a figyelmet, hogy azok sem úszhatják meg a felelősségre vonást, akik tudtukon kívül csempésznek drogot az országba. Egyúttal arra kértek mindenkit, hogy ne hagyjanak másokat belepiszkálni a táskájukba, ha pedig másvalaki csomagjával utaznak, bizonyosodjanak meg róla, hogy mi van benne.