Hat emberrel szemben emelt vádat az ügyészség egy Verpelét melletti tanyán tartott állatviadalok miatt. Az elsőrendű vádlott pitbull és staffordshire fajtájú kutyákat tenyésztett, és 2009-től évente legalább 3-4 alkalommal rendezett véres küzdelmeket az istállóépületben. 

A viadalok szervezésében a másodrendű és a harmadrendű vádlottak is részt vettek, az ebeket ők buzdították harcra az összecsapások során. Az állatok gyakran csúnyán megsérültek, letörtek a fogaik, csontjaik eltörtek, és ízületeik is károsodtak, de a tanya tulajdonosától csupán házilagos ellátást kaptak. Mindez alkalmas volt arra, hogy a kutyák maradandó egészségkárosodását, különös szenvedését, sőt pusztulását okozza.

A tanyán utoljára 2013. június 29-én tartottak állatviadalt. Akkor a negyedrendű és az ötödrendű vádlott Burger, illetve Zeusz nevű kutyái harcoltak egymással. A bíró a másodrendű vádlott volt, aki egyben fogadásokat is kötött a küzdelemre. A viadalnak a kiérkező rendőrök vetettek véget, majd a sebesült ebeket egy állatorvos látta el.

Az Egri Járási Ügyészség – részben folytatólagosan elkövetett - tiltott állatviadal szervezésének bűntettével, valamint állatkínzás bűntettével vádolja az azóta szabadlábra került hat férfit. Az ügyészség indítványozta a helyszínen lefoglalt 36 eb, valamint a 280 ezer forintos fogadási összeg elkobzását, és arra kérte a bíróságot, hogy kötelezze a vádlottakat a 700 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.