A 68 éves Tamara Szamszonova borzalmas története nemrég került az újságok címlapjára: az ártalmatlannak látszó nagyi 20 éve gyilkolt és darabolt fel embereket, sőt evett is belőlük.

A nyomozás során kiderült, hogy az idős asszony nem teljesen saját kútfőből merítette ihletét a borzalmas tetteihez, ugyanis megszállottan rajongott a világ legszadistább rémének, a szovjet Hannibal Lecternek tartott sorozatgyilkosért, Andrej Csikatilóért, írja a Daily Mail.

Az egyébként decens családapaként élő Csikatilo 1978-ban kezdte a gyilkolást, egy kilenc éves kislányt rabolt el és végzett ki brutálisan, miután nem tudta megerőszakolni impotenciája miatt.  A szerencsétlen gyereket 51 további áldozat követte, egészen 1990-ig, amikor végül letartóztatták, majd 1994-ben kivégezték.

Bár korábban is volt már őrizetben, párttagsága és a kommunista rezsim rugalmatlansága miatt mindig elengedték, ráadásul, mivel egy kommunista államban nincs sorozatgyilkos, inkább nem is engedték, hogy komolyan nyomozzanak utána.

Szamszonova - egyik szomszédjának vallomása szerint - teljesen odavolt a sorozatgyilkos pszichopatáért, anyagot gyűjtött róla, és gondosan tanulmányozta gyilkosságait. Volt is mit, ugyanis Csikatilo brutalitása tényleg szinte példátlan. Volt, hogy fogaival és egy bottal tépdesett apró darabokra egy testet, testrészeket rágott le, kizsigerelte áldozatait, szemüket is rendszeresen kivágta.

A 68 éves nagymama éveken át követte el a példaképe által inspirált kannibál gyilkosságokat, miközben a külvilág felé egy egészen más arcát mutatta. Szomszédja arról is beszámolt, hogy Szamszonova nagyon adott magára, és igencsak kihívóan viselkedett a házbeliekkel.

A nyomozók jelenleg a nő három nyelven írt naplója alapján próbálják rekonstruálni a történteket, miközben Szamszonovát további pszichiátriai vizsgálkatoknak vetik alá.