Ha a Budapest Banknál van számlája, jobban teszi, ha megnézi az egyenlegét. A Napi Gazdaság szerint ugyanis a pénzintézet több ügyfelét is megkárosították ismeretlenek, akik külföldi bankterminálokon keresztül jutottak hozzá több százezer forintos összegekhez.

Egy károsult a lapnak elmondta, kedd este arra lett figyelmes, hogy néhány perc alatt egymás után 5-6 SMS-t kapott a pénzintézet automata üzenőrendszerétől, amelyek arról tájékoztatták, hogy valaki 50-60 ezer forintot vett fel MasterCard bankkártyájával Bali szigetén. Az eddig ismeretlen csaló összesen 300 ezer forintot tudott megszerezni a számlájáról. Ennyi volt a pénzfelvétel felső határa a szerződésben. A károsult azonnal megpróbálta letiltani kártyáját a Budapest Banknál, de annyian telefonáltak egyszerre a visszaélések miatt, hogy csak 3 órával később járt sikerrel.

A Budapest Bank jegyzőkönyvet vett fel az ügyben, és közölte: csak akkor tudja vizsgálni a csalás körülményeit és megfizetni a károkat, ha a sértett feljelentést tesz a rendőrségen. Cs. Tóth Mariann kommunikációs munkatárs megerősítette, hogy több ügyfelüket is megkárosították ismeretlenek, de pontos számot egyelőre nem tudott mondani. Információi szerint más magyarországi bankokat is érint a visszaélés. Mint mondta, mindent megtesznek az ügyfeleik pénzének biztonsága érdekébe, és a kártyaszabályzatoknak megfelelően kárpótolják majd a meglopott számlatulajdonosokat. A bank csalás gyanújával tett feljelentést a rendőrségen.