Egészséges kislánynak adott életet egy 11 éves lány a paraguayi fővárosban, akit a hatóságok információi szerint saját nevelőapja erőszakolt meg és ejtett teherbe, írja a CNN.

Az asuncióni Vöröskereszt vezetője szerint a baba császármetszéssel született, 3 kilós, és jó állapotban van, ahogy a 11 éves anya is, ennek ellenére szigorú orvosi felügyelet mellett tartják őket.

A kislány megerőszakolásának ügye májusban került nyilvánosságra, és sokkolta az ország közvéleményét. Az akkor még csak 10 éves, de már húsz hónapos gyerek anyját azonnal letartóztatták, amikor kiderült, hogy élettársa erőszakoskodott a lánnyal.

Előtte az anya azt akarta elintézni, hogy lányán hajtsanak végre abortuszt, és ezt támogatta az Amnesty International is, ám hatóságok hajthatatlanok voltak, ugyanis a paraguayi törvények szigorúan tiltják ezt, tekintet nélkül a körülményekre.

A 42 éves nevelőapa egy ideig szökésben volt, de azóta letartóztatták, igaz, ő tagadja a vádakat és DNS vizsgálatot követel az apaság megállapítására.