V. Anita szombaton délután Apátfalvánál merült el a folyóban. A 19 éves lányt a hétvégén búvárok és szonár segítségével keresték, de nem akadtak a nyomára. A Délmagyar szerint hétfőn délelőtt az édesapja találta meg a holttestét.

„A makói tűzoltók egy fiatal nő holttestét emelték ki a Marosból.” – erősítette meg a Velvetnek Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Mint mondta, hétfőn délelőtt a rendőrségre érkezett bejelentés, hogy egy apátfalvai lakos egy holttestet talált a folyó helyi szakaszán, körülbelül 500 méterre attól a helytől, ahol a lány elmerült a folyóban. A makói egység percek alatt a helyszínre ért, és az egyenruhások segítségével kiemelte a vízből a testet, ami valószínűleg V. Anitáé lehet. 

A 19 éves lány szombaton délután egy óra körül az édesanyjával együtt ment be a Marosba a homokbánya közelében. Szemtanúk szerint egy homokszigetről indult el a lerombolt híd pillérei felé. Ezen a szakaszon rendkívül gyorsan mélyül a meder. A homokzátonynál csak 80 centiméteres a víz, pár lépés után viszont már az 5 métert is eléri a mélysége. A helyszínen nincs kijelölt strandon, és tilos a fürdőzés. 

A lányt szombaton délután egészen sötétedésig, vasárnap pedig reggeltől késő délutánig tűzoltók és vízi mentők keresték. A búvárokat egy szonár is segítette a kutatásban, de az nem vezetett eredményre.