Mindamellett, hogy egyelőre nem sikerült megállapítani a gazdag vállalkozó szüleitől elrabolt és meggyilkolt 17 éves német lány, Anneli halálának pontos okát, a sajtó által egyre több gyomorforgató részlet derül ki a gyilkosokról. A MOPO24 szerint a letartóztatott két férfi, a drezdai Norbert K., aki fémhulladék-feldolgozással foglalkozik, és társa, Markus B. munkanélküli szakács kettős életet élt: a külvilág felé igyekeztek a tisztes állampolgár látszatát kelteni, ám közben mindketten szexuállisan aberráltak. 

Norbert K. főnöke és egyben barátja például arról beszélt, hogy a férfi gerjedt a fiatal lányokra, egy horgászat alkalmával omlós pipihúsnak nevezte őket. Felmerült többek között az is, hogy a gyilkosok perverziója lehetett az erotikus indukált laktáció, amikor a nők várandóság nélkül indítják be a tejtermelést szexuális célból (megfejik magukat vagy megszoptatják partnerüket.) Nobert K. tagja is volt egy Brelfie Facebook-csoportnak, ami szoptató nők fotóiból áll. A házas, kétgyerekes Markus B. mindemellett partnerkereső portálokon azt állította, hogy nyitott kapcsolatban és egyedül él, és az is kiderült róla, hogy nem vetette meg a kurvázást sem. Ő egyébként szexuális bűncselekmény miatt márt szerepelt a rendőrségi nyilvántartásban. 

Előzmények

Anneli- Marie R.-t múlt héten csütörtökön este rabolták el egy Drezda melletti faluból, a családi házának közelében, ahol kutyát sétáltatott kerékpárral. Későbbi gyilkosai még aznap este jelentkeztek telefonon a lány gazdag szüleinél, a váltságdíjat másnap déli határidővel követelték tőle. Az emberrablók lúzerségét jellemzi, hogy egyikük befogott orral és cseh akcentussal akarta leplezni sváb akcentusát, sikertelenül. A váltságdíjat sem tudták megkapni, mert fogalmuk sem volt arról, hogy nem lehet átutalni ennyi idő alatt 1,2 millió euró váltságdíjat egy online banki szolgáltatáson keresztül.

A lány meztelen holttestét vasárnap találták meg, a rendőrség hétfő reggelre mindkét feltételezett elkövetőt azonosította, és őrizetbe vette őket. Norbert K. azóta részletes beismerő vallomást tett. A 17 éves lánynak állítólag azért kellett meghalnia, mert elrablói elfelejtettek maszkot húzni a fejükre, így attól tartottak, hogy Anneli a későbbiekben azonosítja őket.