A Baon értesülése szerint R. Alex egy 18 éves fiú, aki augusztus 23-án hajnalban betört egy kecskeméti házba, onnan fagyasztott húsokat(!), porcelánokat(!!) és egyéb használati tárgyakat tulajdonított el. A tárgyakat felpakolta a biciklijére(!!!), így indult haza.

Amikor a tulajdonos kinyitotta a mélyhűtőt és észrevette, hogy otthonából hiányzik némi fagyasztott hús, a polcokon sehol a nagyi giccses porcelánja és a használati tárgyaknak csak poros körvonal jelzi helyét, hívta a rendőrséget, akiknek nem akadt nehéz dolguk a bűnöző előkerítésével kapcsolatban, ugyanis

a 18 éves Alex az egész hazafelé vezető utat ellátta nyomokkal,

akárcsak Jancsi és Juliska, amikor a vasorrú bába mézeskalácsotthonába vezette őket a Grimm-mesében.

A 18 éves fiú kihasználva nagykorúsága és az ittas biciklivezetés legalitásának előnyeit, valószínűleg be volt rúgva, mert útközben (a rendőrség álláspontja szerint) elég sokszor leesett biciklijéről. Ezen alkalmakkor fülbevalókat, összetört porcelánokat, egyéb ellopott tárgyakat hagyott az esés helyszínén, jelentősen megkönnyítve a rendőrség munkáját, akik a fiút meg is találták a nyomokkal tarkított út végén, tehát otthon.

A tolvaj igazán készségesen ismert be mindent, további két betörést is beismert, ezeket szintén elfogása napján követte el, az egyik helyről fényképezőgépet rabolt, a másikról pedig gyalogszerrel menekült el, mert a biciklijét riadalmában ott felejtette.
Vajon mi üthetett belé? – kérdezhették maguktól a rendőrök is, ám válasz, ahogyan az az ilyen izgalmas történeteknél lenni szokott, nincs, főleg, hogy a fiú beismerte az elkövetett bűncselekményeket, így szabadlábon védekezhet.

R. Alex, a 18 éves ifjú szándékait nem ismerhetjük pontosan, de szeretnénk remélni, hogy az ő fejében az akció nem bűncselekményként, hanem művészeti kezdeményezésként él, akárcsak a miénkben.