Vester Lee Flanagan élő adásban végzett volt kollégáival, a 24 éves Alison Parkerrel és a 27 éves Adam Warddal. Lövéseket felvette a kamera, és Parker vőlegénye is élő adásban nézte végig, ahogy végeznek barátnőjével. De a gyilkosságot Flanagan is levideózta. A felvételen látszik, ahogy a kezében lévő fegyverrel közelít a riporter és az operatőr felé. Csak erős idegzetűek kattintsanak a linkre, ugyanis a férfi a teljes lövöldözést felvette. A lövések után a 41 éves Vaster Lee Flanagan megpróbált elmenekülni, de a hatóságok üldözőbe vették. Flanagan megpróbált végezni magával, de túlélte a lövést. Kórházba szállították, és pár órával az öngyilkossági kísérlet után meghalt. 

Az NBC információi szerint Flanagan nagyjából 5 órával a fegyveres támadás után kísérelte meg az öngyilkosságot, miközben a rendőrség üldözte. Többen leolvasták a menekülő autó rendszámát, amivel segítettek a hatóságoknak elfogni a férfit. 

Vester Lee Flanagan, másik nevén Bryce Williams mesebesítette az interjú alanyát is. A WDBJ7 viszont tudatta, hogy a nő állapotát stabilizálták. 

A támadást a riporter vőlegénye is végiginézte. Twitterre rakott ki egy közös képet, amiben leírta, mennyire szerették egymást. 

Mindig is agresszív volt

Flanagan korábban szintén a WDBJ7 csatornánál dolgozott, de viselkedése miatt elbocsátották. Feltehetőleg ezért végzett volt kollégáival. A 41 éves férfival állítólag nagyon nehéz volt együtt dolgozni – írja a BBC. Dühkezelési problémái voltak, így kirúgták. 

Flanaganről még annyit lehet tudni, hogy a Bryce Williams nevet is használta. A Facebookon és Twitteren is ezen a néven volt fent, de a hatóságok már törölték a fiókjait. A 41 éves férfi már a 90-es évektől tévésként dolgozott. 2000-ben egy floridai csatornától küldték el, amiért Flanagan be is perelte a céget. Szerinte  bőrszíne miatt rúgták ki.