Forgalomban még mindig nem vezethet, az egyik garázsban viszont parkolhatja a buszokat a biciklist gázoló buszsofőr. A 133-as busz egyik vezetője még tavaly júniusban tarolt le egy kerékpárost a Thököly út és a Gizella utca kereszteződésében. Pechjére a balesetet a biciklis sisakjára erősített kamera végig rögzítette. A sofőrt ugyanis csak azután vették elő a BKV-nál, hogy az Index rábukkant a videóra. A felvételeken jól látszódott, hogy az ütközés egy olyan részen történt, ahol buszsávval közös bicikliút van, de pont leszűkült a kerékpáros sáv.

"Ezúttal elkaptak. Amire nem számítottam az a fájdalom" – írta akkor a videó feltöltője.

A biciklis jobb mellkasával eltalálta a korlátot, eltörte hét bordáját, légmelle lett és tüdeje egy része is levált. Öt napig az intenzíven feküdt és összesen három hétig kezelték kórházban. Az orovosok már akkor azt jósolták, hogy teljesen felépül majd. És úgy tűnik így is lett: a férfi sorra tölti fel a népnevelő videókat.

A gázoló buszsofőr azonban korábban azt állította, nem szándékosan húzta rá a buszt a kerékpárosra.

„Ezt most is tartom. Egyszerűen nem vettem észre, hogy a biciklis a busz mellé került, de ez az én hibám – mondta a Velvetnek a buszsofőr, aki a baleset óta a kelenföldi garázsban dolgozik. – Kétségtelen, hogy sokkal nyugodtabb ez a munka, de a pénz is rosszabb. Eddig egyszer hallgattak meg, azóta sem történt semmi".

A rendőrség még egy évvel a baleset után sem zárta le az ügyet. Megkeresésünkre azt írták, hogy egy embert „gyanúsítottként hallgattak ki közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt, de a folyamatban lévő nyomozás miatt több információt nem adhatnak".