K. Lászlót azzal vádolták, hogy 2012 októberében brutális kegyetlenséggel, 19 késszúrással gyilkolta meg volt barátnőjét annak nyíregyházi otthonában. A férfit az elsőfokú bíróság 20 év fegyházbüntetésre ítélte, a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azonban bizonyítottság hiányában felmentette.

A korábbi ítéletet hozó Debreceni Törvényszék szerint a Nyíregyházán élő K. László 6-7 éven át harmonikus kapcsolatban élt a nővel. A viszonyuk 2012 elején a férfi játékszenvedélye miatt romlott meg, ami oda vezetett, hogy B. M. a nyáron elköltözött tőle. Ennek ellenére továbbra is találkozgattak, a vádlott minden vasárnap meglátogatta volt élettársát.

A nőnek közben egy másik pasi kezdte csapni a szelet. K. László éppen nála volt, amikor egy sms-t kapott új udvarlójától. A férfinak rosszul esett, hogy B. M. azonnal válaszolt neki, ezért össze is szólalkoztak egymással. A vádlott másnap a saját kulcsával ment be a lakásába, és a mellékhelyiségben lesben állva várta exbarátnőjét.

Amint a nő belépett a lakásba, a férfi megtámadta, és 19-szer szúrta, vágta meg egy késsel. Az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 5 percen belül elvérzett. A vádlott ezután behúzta áldozata testét a szobába, feltakarított, majd felforgatta a lakást, illetve magához vette a nő pénztárcáját és telefonját, hogy másra terelje a gyanút. Miután lelépett a helyszínről, véres ruháit egy kukába dobta ki. Késő este aztán éjszakai műszakba jelentkezett a munkahelyén. A rendőrség később meggyanúsította a gyilkossággal, de tagadta, hogy köze lenne az esethez. 

A Debreceni Ítélőtábla közleménye szerint az elsőfokú bíróság igen színvonalas munkát végzett. Olyan részletes bizonyítást vett fel, ami a nyomozóhatóság feladata lett volna. Felismerte ugyanis, hogy a nyomozás során olyan hiányosságok keletkeztek, amelyek tisztázása perdöntő jelentőséggel bírhat. A bizonyítás azonban így sem jutott el olyan szintre, amely kizárná azt, hogy más is elkövethette a gyilkosságot, ezért felmentették K. Lászlót. Az ügyész fellebbezést jelentett be, ezért az ügyben a Kúria fogja kimondani az utolsó szót.