Rabolni akartak, de véletlenül megöltek egy férfit a piába kevert alatatóval

2015.09.04. 16:14 Módosítva: 2015.09.04. 16:30

Bevált módszerrel és „recepttel" kábította el a buliból hazafelé tántorgó fiatalokat egy budapesti pár. Olyan „jól" dolgoztak, hogy egy férfi meghalt egy másik pedig kis híján saját hányásába fulladt bele.

Fotó: Velvet

I. Béla és barátnője, Hajnalka négy évvel ezelőtt hajnalonként kezdett vadászni  a részegekre. A szórakozóhelyekről kitántorgó férfiakat környékezték meg, és miután a nő előkészítette a terepet, barátja altatóval kevert Jagerrel kínálta az áldozatokat. A legtöbben gond nélkül belehúztak az üvegbe, alig negyed óra után pedig már teljesen kiütve feküdtek, így a pár nyugodtan dolgozhatott.

„Főleg mobiltelefonokra és készpénzre utaztak, több bankártyát is loptak, de egyszer sem sikerült a PIN kódot eltalálniuk" – mondta az ügyésznő az elsőfokú ítélethirdetés előtt.

Fotó: Velvet

A rendőrség azután kezdett nyomozni, hogy az egyik férfi meghalt és a boncolás dormicumot mutatott ki a szervezetében, pedig soha nem szedett altatót. Bár a fiatalembernek szívtúltengése volt, az igazságügyi orvosszakértő szerint az „alkoholba kevert altató egyértelműen közrejátszott abban, hogy nem élte túl az estét". Szerencsésebb volt az a férfi, akihez egy boltos hívta a mentőket, mert látta, hogy a fiatalember alig kap levegőt. Ő saját hányását nyelte vissza.

Bár I. Béla és Hajnalka románca időközben véget ért, a férfi egy másik nővel folytatta a rablásokat. Az altatót viszont továbbra is első szerelme szállította. Túl nehéz dolga ráadásul nem volt, a Málati Szeretetszolgálatnál ugyanis simán felírták neki a dormicumot. Igaz, figyelmeztették arra, hogy alkhollal keverve bajok forrása lehet. Ezt leginkább áldozatai érezték.

„Más volt, mint az átlagos másnap: csorgott a nyáluk, szédültek, kettős látásuk volt" – idézte fel az ügyésznő a kirabolt férfiak vallomásait, akik közül többen is feljelentést tettek, amikor észrevették, hogy megszabadították őket az értéktárgyaiktól.

I. Béla és batárnői összesen kilenc férfit raboltak ki ezzel a módszerrel, egy külföldit csak azért nem sikerült, mert túlságosan haza akart menni.

Fotó: Velvet

I. Bélát többek között halált okozó testi sértés, életveszélyt okozó testi sértés és rablás miatt 12 év fegyházra, K. Hajnalkát 4 és fél év, a másik barátnőt pedig 4 év börtönre ítélte a bíróság pénteken elsőfokon. Az ítélet ellen fellebbeztek, így az nem jogerős.