Bevált módszerrel és „recepttel" kábította el a buliból hazafelé tántorgó fiatalokat egy budapesti pár. Olyan „jól" dolgoztak, hogy egy férfi meghalt egy másik pedig kis híján saját hányásába fulladt bele.

I. Béla és barátnője, Hajnalka négy évvel ezelőtt hajnalonként kezdett vadászni  a részegekre. A szórakozóhelyekről kitántorgó férfiakat környékezték meg, és miután a nő előkészítette a terepet, barátja altatóval kevert Jagerrel kínálta az áldozatokat. A legtöbben gond nélkül belehúztak az üvegbe, alig negyed óra után pedig már teljesen kiütve feküdtek, így a pár nyugodtan dolgozhatott.

„Főleg mobiltelefonokra és készpénzre utaztak, több bankártyát is loptak, de egyszer sem sikerült a PIN kódot eltalálniuk" – mondta az ügyésznő az elsőfokú ítélethirdetés előtt.

A rendőrség azután kezdett nyomozni, hogy az egyik férfi meghalt és a boncolás dormicumot mutatott ki a szervezetében, pedig soha nem szedett altatót. Bár a fiatalembernek szívtúltengése volt, az igazságügyi orvosszakértő szerint az „alkoholba kevert altató egyértelműen közrejátszott abban, hogy nem élte túl az estét". Szerencsésebb volt az a férfi, akihez egy boltos hívta a mentőket, mert látta, hogy a fiatalember alig kap levegőt. Ő saját hányását nyelte vissza.

Bár I. Béla és Hajnalka románca időközben véget ért, a férfi egy másik nővel folytatta a rablásokat. Az altatót viszont továbbra is első szerelme szállította. Túl nehéz dolga ráadásul nem volt, a Málati Szeretetszolgálatnál ugyanis simán felírták neki a dormicumot. Igaz, figyelmeztették arra, hogy alkhollal keverve bajok forrása lehet. Ezt leginkább áldozatai érezték.

„Más volt, mint az átlagos másnap: csorgott a nyáluk, szédültek, kettős látásuk volt" – idézte fel az ügyésznő a kirabolt férfiak vallomásait, akik közül többen is feljelentést tettek, amikor észrevették, hogy megszabadították őket az értéktárgyaiktól.

I. Béla és batárnői összesen kilenc férfit raboltak ki ezzel a módszerrel, egy külföldit csak azért nem sikerült, mert túlságosan haza akart menni.

I. Bélát többek között halált okozó testi sértés, életveszélyt okozó testi sértés és rablás miatt 12 év fegyházra, K. Hajnalkát 4 és fél év, a másik barátnőt pedig 4 év börtönre ítélte a bíróság pénteken elsőfokon. Az ítélet ellen fellebbeztek, így az nem jogerős.