Több mint 40 embert állított elő a rendőrség szombatra virradó éjszaka a magyar–román labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszínének környékén történt rendbontások miatt – közölte a rendőrség. A balhé során 15 focihuligán és 17 rendőr sérült meg. Hat egyenruhást kórházban ápolnak.

A Groupama Arénában megrendezett mérkőzés biztosítása során a rendőrség azonnal reagált a nagy létszámú szurkolói rendbontásra. A nem végleges összesítés szerint 42 embert állítottak elő többségében garázdaság, rongálás, pirotechnikai eszközzel visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt. A zavargásokat nem sokkal éjfél után sikerült felszámolni. Ekkor a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. munkatársai megkezdték a környék takarítását.

Update: A legfrissebb összesítés szerint a rendőrség az éjszaka folyamán 51 ember állított elő. A rendbontók közül 15-en sérültek meg, az egyenruhások közül pedig 23-an. A garázda szurkolók 21 szolgálati járművet és egy vízágyút is megrongáltak.