Elég megható videó terjed a Facebookon. A tűzoltókat szombaton hívták egy Istenhegyi úti tárasházhoz. Csak a család kutyája, Zara volt otthon, akit a legbelső szobából az egyik ágy mögött talált meg Jamrik András és társa. Bár az állatot hamar kimentették, de így is túl sok időt tölthetett a füstben.

Nagyjából negyedórát küzdöttünk érte, amíg a szomszédok nem találtak egy állatorvost. A pulzusát még éreztük, ezért folyamatosan dörzsöltem a mellkasát, hogy mozgásban maradjon a szíve és a tüdeje, a társam pedig a légzőkészülékének a maszkját tette rá

  – mondta a Velvetnek Jamrik András, tűzoltó.

A mindennapi Hősok! Akiknél az élet nem az emberi életnél kezdődik! Jamrik András Büszke vagyok Rád! Ti vagytok a nap Hősei!!!!

Posted by Dénes Lám on Saturday, 5 September 2015

A történet sajnos nem végződik happy enddel. Bár Zara eljutott állatorvoshoz, de olyan súlyos füstmérgezést kapott, hogy már nem lehetett megmenteni.


A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egyébként pont az ilyen esetekre készített szuper matricákat. Ha Ön nincs is otthon, ezek segíthetnek, hogy vész esetén kedvence megmenekülhessen. Csak ragassza ki a matricát a bejárati ajtóra, a kiérkező rendőrök, mentők, tűzoltók pedig tudni fogják: attól, hogy bentről nem válaszol senki, még lehetnek a lakásban.

Kommentálná? A Facebookon tegye!