Egyre több fiúból bukott ki, hogy őket is szexre kényszerítette az a csepeli tanár, aki a gyanú szerint az egyik bentlakásos iskola szertáraiban erőszakolta meg a tanulókat. A rendőrség a napokban zárta le a nyomozást, az ügyészség pedig hamarosan vádat emelhet a volt testnevelő ellen.

Bár az első hírek arról szóltak, hogy B. Tamás „csak" négy 8-12 év közti fiúval fajtalankodott, információink szerint a nyomozás kiderítette, hogy több mint 30 diákot rontott meg.

A nyomozó hatóság több rendbeli szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt javasolt vádemelést a gyanúsítottal szemben

 – mondta a Velvetnek Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Rendkívüli szülői értekezlet

A sorozatos molesztálások úgy derültek ki, hogy két gyerek megelégelte B. Tamás érzelmi zsarolását, és feldobták a tanárt. A fiúk a nevelő sportkörébe jártak bokszolni, de pingpongra váltottak volna. B. Tamás ezután szüntelenül fenyegette a gyerekeket. Az iskola vezetése a szülőket egy rendkívüli szülői értekezleten avatta be a történtekbe. Igaz, ezután azonnal szakemberek segítségével próbálták feldolgozni a traumát.

A gyerekek és nevelők pszichológiai terápiája másfél évig tartott, és le is zárult. Ma már csak három érintett tanulóval foglalkozik rendszeres pszichológus. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen traumát sohasem lehet maradéktalanul feldolgozni, de az iskolában érezhetően jobb a légkör, és helyreállt a bizalom. Ezt abból is érezzük, hogy szeptemberben nőtt az intézményünk létszáma

– mondta Molnár László, a csepeli Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumi elnöke.

érettségije sem volt

A csepeli pedofilbotrányt csak tetézte, hogy kiderült, a tanárnak még megfelelő iskolai végzettsége sem volt. Bár ezt az iskola igazgatónője tudta, mégis felvette a férfit.

B. Tamás ráadásul évek óta bíróságra járt, mert korábbi munkahelyén egy másik tanárral verekedésre kényszerítette a diákokat. Az ügyészség kiskorú veszélyeztetésével, súlyos testi sértés kísérletével, könnyű testi sértés vétségével és könnyű testi sértés vétségének kísérletével vádolta. A csepeli iskola vezetése erről viszont nem tudott, az iskola fentartója szerint nem is tudhattak.

Az elkövető a joghézagot használta ki. Az erkölcsi bizonyítványát ugyan bemutatta, abban viszont semmilyen nyoma nem volt a folyamatban lévő ügyről, hiszen még nem született jogerős ítélet. A jogalkotók azóta ezen változtattak, pont az ilyen esetek elkerülése érdekében

– mondta az iskola fentartója.

Kommentálná? A Facebookon tegye!