A 25 éves Dahlia Yehia azért utazott a nepáli Pokhara városába, hogy önkéntesként segítsen az áprilisi földrengés áldozatainak. A taxasi tanárnő fél évvel korábban a couchsurfing.com-on ismerkedett össze egy helyi tanárral, akinek megszállt az otthonában. A Reuters szerint Narayan Paudel augusztus 4-i érkezése után három nappal egy kalapáccsal verte agyon a nőt, hogy megszerezze pénzét és iPhone-ját.

A nepáli rendőrség azután kezdett nyomozni az ügyben, hogy az amerikai nagykövetség augusztus 28-án megkereste őket Dahlia Yehia eltűnése miatt. Gyilkosát úgy sikerült beazonosítaniuk, hogy bemérték a nő mobilját. Narayan Paudelt szeptember 2-án vették őrizetbe.

A férfi a rendőröknek beismerte, hogy egy kalapáccsal verte agyon az önkéntest, majd testét egy zsákba tette és a közeli Seti folyóba dobta. Az indítéka az volt, hogy megszerezze a nő mobilját, illetve a pénzét, amit nem sokkal előtte egy ATM-ből vett fel.

Narayan Paudel két nappal letartóztatását követően öngyilkosságot kísérelt meg: kiugrott a rendőrség ablakán és eltörte a lábát. Jelenleg őrizet alatt van egy helyi kórházban. Ha bűnösnek találják, jó eséllyel életfogytiglan tartó börtönbüntetésre számíthat. A nepáli hatóságok már hat napja keresik a tanárnő holttestét a folyóban, de eddig nem akadtak a nyomára.