A 26 éves Elvin és Yoan Gomis ügye alaposan feladta a leckét a francia nyomozóknak. Az egypetéjű ikreket többrendbeli szexuális erőszakkal vádolták, de mivel a tetthelyeken megtalált DNS-ük teljesen megegyezett, nem tudták egyértelműen bebizonyítani, hogy melyikük lehetett a tettes. A The Independent szerint ezért aztán jobb híján mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezték. 

Az egypetéjű ikerpár két tagja nemcsak külsőleg néz ki ugyanúgy, más téren is eléggé hasonlítanak egymásra. Egy lakásban élnek, közösen használják a ruháikat, az autójukat és a mobiljukat, sőt még a Facebookra is együtt regisztráltak.

A párost azután csukták le, hogy öt marseille-i bűnügy – három szexuális erőszak, három szexuális erőszak kísérlete, egy szexuális zaklatás, illetve egy rablássorozat – helyszínén is megtalálták a DNS-mintájukat. A rendőrök először azt gondolták, hogy a 22 és 76 év közötti áldozatokat közösen támadták meg. Megegyező DNS-ük miatt azonban nem tudták bebizonyítani, hogy valóban mindketten sárosak-e, vagy csak az egyikük, ezért mindkettőjüket lecsukták. 

Elvin végig tudta, hogy az ikertestvére volt a tettes, de még annak ellenére sem adta fel őt, hogy majdnem egy éven keresztül ártatatlanul ült a rács mögött. Mindketten tagadták, hogy közük lenne a 2012 és 2013 között elkövetett bűntényekhez.

A fordulópontot az hozta meg az ügyben, hogy Elvinnek több esetben szilárd alibije volt, néhány áldozat pedig arról számolt be, hogy támadójuk egy kicsit dadogott, ami részlegesen süket ikertestvérére terelte a gyanút. Yoan végül hétfőn ismerte el, hogy ő volt az erőszakoló. Elvint ezért felmentették a vádak alól és szabadon engedték.

Yoan a bíróságon bocsánatot kért, amiért ilyen hosszú ideig hazudott. Arra viszont nem tudott magyarázatot adni, hogy miért támadta meg a nőket. A bíró azt is megkérdezte tőle, hogy miért nem tisztázta ikertestvérét. Ez volt a válasza:

„Féltem, hogy az anyám és a többi ember ezek után hogyan néz rám. Undorodtam magamtól, egyszerűen képtelen voltam megtenni."
 

Yoan ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy az ikerpár viszonya a bizarr ügy ellenére cseppet sem romlott meg. Szerinte Elvin egyáltalán nem neheztel a testvérére a börtönben töltött idő miatt, de a hét második felében várhatóan tanúvallomást fog tenni ellene.