10 hónapra lecsukták, mert az ikertestvére nőket erőszakolt

2015.09.11. 10:15

A 26 éves Elvin és Yoan Gomis ügye alaposan feladta a leckét a francia nyomozóknak. Az egypetéjű ikreket többrendbeli szexuális erőszakkal vádolták, de mivel a tetthelyeken megtalált DNS-ük teljesen megegyezett, nem tudták egyértelműen bebizonyítani, hogy melyikük lehetett a tettes. A The Independent szerint ezért aztán jobb híján mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezték. 

Elvin Gomis
Elvin Gomis
Fotó: Twitter

Az egypetéjű ikerpár két tagja nemcsak külsőleg néz ki ugyanúgy, más téren is eléggé hasonlítanak egymásra. Egy lakásban élnek, közösen használják a ruháikat, az autójukat és a mobiljukat, sőt még a Facebookra is együtt regisztráltak.

A párost azután csukták le, hogy öt marseille-i bűnügy – három szexuális erőszak, három szexuális erőszak kísérlete, egy szexuális zaklatás, illetve egy rablássorozat – helyszínén is megtalálták a DNS-mintájukat. A rendőrök először azt gondolták, hogy a 22 és 76 év közötti áldozatokat közösen támadták meg. Megegyező DNS-ük miatt azonban nem tudták bebizonyítani, hogy valóban mindketten sárosak-e, vagy csak az egyikük, ezért mindkettőjüket lecsukták. 

Elvin végig tudta, hogy az ikertestvére volt a tettes, de még annak ellenére sem adta fel őt, hogy majdnem egy éven keresztül ártatatlanul ült a rács mögött. Mindketten tagadták, hogy közük lenne a 2012 és 2013 között elkövetett bűntényekhez.

A fordulópontot az hozta meg az ügyben, hogy Elvinnek több esetben szilárd alibije volt, néhány áldozat pedig arról számolt be, hogy támadójuk egy kicsit dadogott, ami részlegesen süket ikertestvérére terelte a gyanút. Yoan végül hétfőn ismerte el, hogy ő volt az erőszakoló. Elvint ezért felmentették a vádak alól és szabadon engedték.

Fotó: Twitter

Yoan a bíróságon bocsánatot kért, amiért ilyen hosszú ideig hazudott. Arra viszont nem tudott magyarázatot adni, hogy miért támadta meg a nőket. A bíró azt is megkérdezte tőle, hogy miért nem tisztázta ikertestvérét. Ez volt a válasza:

„Féltem, hogy az anyám és a többi ember ezek után hogyan néz rám. Undorodtam magamtól, egyszerűen képtelen voltam megtenni."
 

Yoan ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy az ikerpár viszonya a bizarr ügy ellenére cseppet sem romlott meg. Szerinte Elvin egyáltalán nem neheztel a testvérére a börtönben töltött idő miatt, de a hét második felében várhatóan tanúvallomást fog tenni ellene.