Előzetes letartóztatásba került az a lengyel sofőr, aki hétfőn a zebrán sodort el  egy nagymamát és a babakocsiban ülő másfél éves unokáját Tiszaújvárosban. A balesetet csak a kislány édesanyja élte túl.

A család reggel indult vásárolni az egyik helyi nagyáruházba és a szemtanúk szerint már a zebrán keltek át, amikor a kamion kanyarodás közben maga alá gyűrte a nagymamát és a kisgyereket.

A bíróság harminc napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt. Mivel a sofőr nem magyar állampolgár, és életvitelszerűen nem is tartózkodik Magyarországon, ezért tartani lehet attól, hogy veszélyeztetné a nyomozást

– mondták a Miskolci Járásbíróság sajtóosztályán.

A döntést a lengyel kamionos tudomásul vette, fellebbezni sem akart ellene. Ügyvédje szerint a férfi a baleset után teljesen összeroppant.
 

Az elsődleges vizsgálatok szerint ügyfelem nem fogyasztott alkoholt és a kötelező pihenőidőt is betartotta, mint, ahogy az érintett útszakaszon a sebességet sem lépte túl. Állítása szerint nem látta a gyalogosokat

– mondta a Velvetnek Zlatniczky Balázs, a kamionos ügyvédje.

A lengyel férfi egyébként évek óta sofőrként dolgozik, több millió kilométerrel a háta mögött. Hétfőn Lengyelországól tartott Romániába.