A 29 éves Vass Milánnak augusztus 19-én veszett nyoma a skóciai Airdrie városában, azóta semmilyen életjelet nem adott magáról. A fiatalember éjszaka távozott West Kirk Street-i otthonából. Csak a mobilját vitte magával, a bankkártyáját és az iratait a lakásban hagyta. A Velvetnek édesapja nyilatkozott.

A fiatalember itthon töltötte a nyarat, majd visszament Skóciába, ahol édesapjával együtt dolgozott egy építőipari vállalkozásban. Egyik barátja elutazása előtt néhány nappal találkozott vele, közösen mentek ki az orfűi aquaparkba. Szerinte akkor semmi jele nem volt, hogy bármilyen problémája lenne. Édesapja szintén értetlenül áll a történtek előtt. 

Azon a napon, szerdán együtt mentünk haza, majd megvacsoráztunk. Egy munka miatt másnap fél 6-kor kellett volna kelnünk, ezért korán lefeküdt a társaság. Amikor felébredtünk, már nem volt a lakásban

– idézte fel a Velvetnek Vass Illés.

A rendőrök később beléptek a férfi Facebook oldalára, ami alapján éjfélig a közösségi oldalon lógott. Valószínűleg ezután távozott a lakásból. Édesapja szerint fia csak a mobilját vitt magával, a pénztárcáját – benne irataival, útlevelével és bankkártyájával – és többi holmiját a lakásban hagyta. Családja hiába próbálta hívni őt, nem vette fel a telefonját, este 10-kor pedig már ki volt kapcsolva. Az apa a rendőröktől úgy tudja, hogy Milán pénteken és vasárnap még indított hívásokat a mobiljáról, ezek alapján azonban nem tudták megállapítani a tartózkodási helyét.

„Elképzelésem sincs, hogy mi történhetett volt. Nem ivott, nem drogozott, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy mostanában nem volt valami jó lelkiállapotban. Nagyon megviselte, hogy januárban 3 és fél év után szakított vele a barátnője. Később depressziós lett, két hétig kezelésre is járt” – tette hozzá Vass Illés.

A rendőrség az elmúlt hónapban a fiatalember összes ismert előfordulási helyét, Airdrie, Uddingston, East Kilbride és Shotts környékét is ellenőrizte, ám a térfigyelői kamerák felvételein sem találtak semmilyen használható nyomot. Egy nyomozó a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy bűncselekményre utaló körülmények nem merültek fel.

Vass Milán 188 centiméter magas, átlagos testalkatú, barna szemű, rövid, fekete haja van és homlokán egy sebhely látható. Az eltűnése napján egy kék, narancssárga csíkos Adidas melegítőt és egy „Kalifornia” feliratú szürke pólót, illetve valószínűleg egy piros felsőt viselt.

A skót rendőrség kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a hollétéről, vegye fel a kapcsolatot a Coatbridge-i Rendőrséggel a 101-es telefonszámon, vagy tegyen bejelentést a Crimestoppers 0800 555 111 telefonszámán.