Mint arról beszámoltunk, a feol.hu szerint Galambos Lajost, vagyis Lagzi Lajcsit kedden vették őrizetbe a rendőrök egy 49 éves nővel (aki feltehetően a felesége), illetve egy 39 éves táti lakossal együtt, mert felmerült a gyanú, hogy a szolgáltatók mérőeszközeit kikerülve vettek igénybe közműszolgáltatásokat. A Velvet megtudta: a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

„Az őrizetbe vett két férfit lopás bűntett és vesztegetés bűntett, míg a nőt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására” – közölte kérdésünkre Kiss Z. Edward, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Blikk szerint az ügy hátterében az állhat, hogy korábban illegális áram-, gáz- és vízvételezés jeleire bukkantak Galambos Lajos mocsai birtokán, a szintén a tulajdonában lévő Mocsa Öregtó Kft. telephelyén, illetve a személyéhez köthető tatai Boglárka Apartmanparkban. A lap úgy tudja, hogy az énekes szemébe könnyek szöktek, amikor elvitték a rendőrök.