A Bors szerint Cs. Jenő nyugdíjas iskolaigazgató volt az a 77 éves férfi, aki vasárnap hajnalban tatabányai lakásukban agyonlőtte a feleségét, majd önmagával is végzett. A tragédia hátterében az állhat, hogy a férfi rákbetegséggel küzdött, az asszony pedig szklerózis multiplexben szenvedett. A férj végül gyermeke vadászpuskáját vette kölcsön, hogy véget vessen szenvedéseiknek.

Cs. Jenő húsz éven keresztül egy helyi általános iskola igazgatója volt, míg felesége matematikatanárként dolgozott. A férfi már régóta küzdött a rákkal, az orvosok azt mondták neki, hogy csak hónapjai vannak hátra. Felesége szintén rossz állapotban volt, betegsége miatt tolószékbe kényszerült.

A házaspárhoz vasárnap látogatóba érkezett fiuk, az erdészmérnök Zsolt, aki vadászni is szokott, és nála volt a puskája is. A nyugdíjas férfi ezzel ölte meg feleségét, majd önmagával is végzett. A család egyik barátja szerint az első dördülést éjfél körül lehetett hallani a lakásból, de a házban még a másodiknál is azt hitték, hogy egy ajtót csaptak be. Aztán Jenő kiabálni kezdett.

„Sosem felejtem el. Jenő kiáltott: édesanyád meghalt. És eldördült még egy lövés. Majd Zsolt kiabált az apjának, könyörgött neki, hogy ne menjen le, de Jenő csak annyit kiáltott vissza neki: hagyjál meghalni! És kirontott a szobából, egyenesen a bejárati ajtóig. Ott halt meg. Valószínűleg már a lakásban meglőtte magát is” – idézte fel a férfi.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.