Tizenhét év után elfogtak egy csecsemőgyilkos anyát Székesfehérváron

MTI/velvet
MTI/velvet
2015.10.06. 09:29

Elfogtak egy 34 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy még 1998-ban megölte és egy szeméttárolóba dobta újszülött gyermekét Székesfehérváron - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján. A rendőrök emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a nővel szemben.

A közleményben felidézték: 1998. október 1-jén érkezett bejelentés arról, hogy Székesfehérváron, a József Attila utcában egy ház mögött lévő szeméttárolóban egy csecsemő holttestét találták meg. A rendőrök megállapították, hogy az újszülött bűncselekmény áldozata lett, de az akkori nyomozás során az elkövető kilétét nem lehetett megállapítani, ezért 1999 áprilisában az eljárást megszüntették.

A megszüntetett büntetőeljárások felülvizsgálata során az ügyben olyan adatokat tártak fel, amelyek alapján a nyomozás folyamatba helyezését kérték az ügyészségtől. A nyomozók azonosították és október 1-jén a rendőr-főkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki.