K. Dezső 2015. február 22-én este 9 körül többször megrúgta, majd vonszolni kezdte az élettársát, miután hazafelé menet a szőlőhegyen folytatták a veszekedést: a vádirat szerint azért, mert K. szerint a nő szexelt a cserdi szőlőhegyen élő szomszédjukkal, mialatt ő ivóvizet vitt otthonukba, a Baranya megyei Szentlőrincre. Mindketten részegek voltak, egész nap ittak a szomszédnál. A megvert asszony még felállt a vizes talajról, majd újra elesett. K. ismét többször megrúgta és ököllel megütötte: ekkor a helyi híradások szerint fodrász foglalkozású nőről lecsúszott a ruha. K. a félmeztelen nőt a pár fokos éjszakában magára hagyta, ám aztán visszatért: folytatták ott, ahol abbahagyták, veszekedtek, majd K. a földön fekvő, magatehetetlen nőre lecsatolt nadrágszíjával többször lesújtott, és a nőt megint magára hagyta.

A 36 éves K. Dezső éjfél után másfél órával tért vissza a bantalmazás színhelyére egy másik szomszédjával. A nőt takaróba csavarták, majd a házukba vitték. Jó fél órával később a férfi ismét megjelent a szomszédjánál. Elmondta, hogy a nő nem reagál semmire, majd a szomszéd telefonjáról hívták a mentőket, akik a halált beálltát tudták csak megállapítani.

 

K. Dezső szerdán állt a Pécsi Törvényszék elé. A halált okozó testi sértés miatt indult, de a bíróság előtt már emberöléssel vádolt férfi a nyomozás során beismerő vallomást tett. Pár nappal a halálos bántalmazás után a helyszínen megmutatta, hol és miként bántalmazta az asszonyt. A bizonyítási kísérletről készült fotókat itt nézheti meg.

A szerdai tárgyaláson a bíróság a vádlottat és a tanúkat hallgatta ki, majd a pert december 16-ra napolta, amikor újabb tanúk és szakértők kihallgatásával folytatódik a bizonyítási eljárás.