A 26 éves Kimberly Pappas még márciusban hozta világra kisfiát munkahelyén, egy michigani szolgáltatócég irodaházának egyik vécéjében, majd körömollóval elvágta a köldökzsinórt, a babát pedig nejlonzacskóba csomagolva betette asztala egyik fiókjába, írja a Mirror.

A cég dolgozói nagyjából fél óra múlva fedezték fel a vérben ázó mellékhelyiséget, és azonnal értesítették a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök és tűzoltók átkutatták az irodát, és megtalálták a lezárt zacskóban már élettelenül fekvő kisfiút. Azonnal megpróbálták újraéleszteni, majd a közeli kórházba szállították, ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Pappas először azt vallotta, hogy elvetélt, ám az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat szerint a kisfiú élve született, és a nejlozsákban fulladt meg.

Október 7-én végül Pappas  beismerő vallomást tett a Wayne County Circuit Court bírója, Bruce Morrow előtt, és ez alapján 9-20 évnyi börtönbüntetésre számíthat előre kitervelt gyilkosságért és gyermekbántalmazásért.

Az ítélethozatal október 26-án várható, a nő ügyvédei addig igyekeznek mentális betegségre hivatkozva emberölésnek minősíttetni az ügyet.