Tudta, hogy mit tesz és a következményekkel is tisztában kellett lennie – legalábbis ez derült ki B. Barnabás igazságügyi elmeorvosi szakvéleményéből.

A főiskolás fiú április 11-én csalta volt barátnőjét a zalaegerszegi parkerdőbe, ahol megtámadta a 18 éves lányt. Először ököllel ütötte, fojtogatta végül egy késsel össze-vissza szurkálta és elmenekült.

„Védencem teljes körű beismerő vallomást tett. A bűncselekményt beszűkült tudatállapotban követte el. Az elmeorvosi szakvélemény szerint ez azoban a beszámítási képességét nem érintette″

– mondta a Velvetnek Slezák József, a főiskolás fiú ügyvédje.

A Zala Megyei Főügyészség a napokban emelt vádat a fiú ellen. A vádirat szerint a fiatalok 2014 júliusában ismerkedtek meg, majd egymásba szerettek. B. Barnabás egy budapesti főiskolára járt, míg B. Júlia gimnáziumi érettségi és egyetemi felvétel előtt állt. A lány január közepén szakított a fiúval, aki ezt képtelen volt feldolgozni.

„Szerelemféltés miatt ölt. M
indegyik kihallgatásán elmondta, hogy rettenetesen sajnálja a történteket″

– tette hozzá az ügyvéd.

A fiút különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják. Amennyiben a további szakvéleményekből is az derül ki, hogy a gyilkosság alatt beszámítható volt, és bűnösnek találják, akár 20 évre is elítélhetik.